9 uit 62 beoordelingen
4.5/5

Houten vloer lakken? 4 handige tips!

houten vloer lakken: 4 tips

Houten vloer lakken? Dat doe je zo!

Het lakken van een houten vloer klinkt als een lastig taakje. Echter, dat hoeft het helemaal niet te zijn. Bij Den Otter Vloeren zijn we ons bewust van het feit dat men dit ook zelf kan en helpen we graag een handje met een aantal praktische tips. Met onze vier tips kan jij ook je houten vloer lakken!

1. Reinigen

Om je vloer uiteindelijk te kunnen voorzien van een prachtige uitstraling is het zaak om de vloer eerst grondig te reinigen. Het ontvetten en reinigen van het kale hout kan met een krachtige vloerreiniger en verfreiniger.

2. Schuren

Het schuren van een houten vloer is een taak die je ook erg zorgvuldig dient uit te voeren. Via de link kan je zien welke stappen je kan ondernemen om je houten vloer te schuren. Een belangrijke tip: Schuur altijd in de richting van de houtnerf om krassen te voorkomen.

3. Herstellen

Heb je wat spijkergaatjes of onzuiverheden in de vloer gevonden en wil je deze wegwerken? Dan is een kneedbaar hout in de juiste kleur het ideale product om je onzuiverheden, krassen en spijkergaatjes weg te werken.

4. Lakken

En dan zijn we bij het laatste onderdeel van de vier tips aangekomen. Het lakken van de houten vloer. Er zijn verschillende manieren om je vloer te lakken. Het lakken kan je doen om je houten vloer een zijdeglans of eiglans te geven. Ook kan het lakken zorgen voor een beschermende laag met transparante lak.

Behandel je vloer bijvoorbeeld met Hardwax Olie van DOV vloeren en geniet van een hoogwaardige, sneldrogende en beschermende laag op je kale houten vloer. Deze olie geeft je vloer een elegante uitstraling en accentueert de natuurlijke structuur van je houten of eikenhouten vloer.

Succes!

Navigeer in het artikel

Meer inspiratie en informatie