9 uit 62 beoordelingen
4.5/5

Multiplank

Ons aanbod multiplank vloeren

Tamelijk nieuw zijn ze in de houten vloeren wereld: multiplank vloeren. Deze steeds populairder wordende vloersoort is razendsnel aan het groeien in zijn populariteit, en dat is niet zo gek. Multiplank vloeren brengen namelijk een hoop voordelen met zich mee. Voor iemand die graag een echte houten vloer wil maar een kleiner budget heeft òf liever niet kiest voor de keerzijde van massief hout, is een multiplank vloer dé uitkomst!

Wat is een multiplank vloer?

Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer, is het van essentieel belang dat u zich goed laat informeren over de vloersoort waar uw oog op is gevallen. Alleen dan kunt u een weloverwogen keuze maken en optimaal genieten van uw nieuwe vloer. Dus om meteen antwoord te geven op de vraag ‘wat is een multiplank vloer nou eigenlijk precies?’, lichten wij u hierover graag alvast een en ander toe.

Een multiplank vloer bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende lagen. Uit twee lagen om precies te zijn: de toplaag van eiken en de onderste laag van berken multiplex. Het is een vloersoort dat onder de lamelparketten valt en zodoende een hoogwaardig alternatief is voor een massief houten vloer. Om u een idee te geven van de voordelen van een multiplank vloer, zetten wij ze hieronder voor u op een rijtje:

Voordelen van een multiplank vloer

  • Prijs: doordat alleen de toplaag uit eikenhout bestaat en het overige deel van de plank van het goedkopere multiplex is gemaakt, valt een multiplank vloer vaak voordeliger uit.
  • Vloerverwarming: multiplank vloeren kunnen door het lagere aandeel eikenhout, beter tegen klimaatverschillen. Dit zorgt ervoor dat de vloeren in tegenstelling tot massiefhouten vloeren, prima op vloerverwarming gelegd kunnen worden.
  • Minder kans op ‘werken’: de onderlaag van een multiplank vloer is opgebouwd uit verschillende kruislings verlijmde lagen die op een ondervloer liggen. Enkel de toplaag is van massief eiken dat stevig op het multiplex wordt verlijmd. Dit zorgt ervoor dat de planken vrijwel niet meer krimpen of uitzetten.
  • Kan geschuurd worden: ondanks dat de dikte van de toplaag per multiplank vloer verschillend is, kan deze – indien nodig- in vrijwel alle gevallen nog (meerdere keren) geschuurd worden.
  • Kan zwevend gelegd worden: met name in huurwoningen is het verlijmen van vloeren vaak niet toegestaan. In dat geval biedt het zwevend leggen van een multiplank vloer een mooie oplossing!

Een impressie van ons aanbod

Naturel

Seda

Lehce

Harfa vintage

Karel IV

Harfa

En meer

Vrijblijvend advies op maat

Of vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan