Altijd lage prijzen en topkwaliteit

Kiyoh score DOV Vloeren

Massieve vloer, multiplanken of lamelparket, de juiste keuze

Dagelijks krijgen wij van onze bezoekers de vraag waar nu het verschil in zit tussen massieve vloeren, multiplank (duoplank) vloeren en lamelparket. Lees het onderstaande bericht zodat u een goed beeld heeft welke vloer het beste bij u past.

Massief eiken vloer / parket vloeren

De massief eiken vloeren bestaan uit één geheel. Mede door deze reden heeft de massief eiken vloer de langste levensduur. De lange levensduur is de reden dat veel klanten kiezen voor een massief eiken vloer.

De massief eiken vloer kan op twee manieren gelegd worden. Verlijmd leggen heeft veelal de voorkeur. Dat willen zeggen dat de vloer gelijmd wordt op de ondervloer waardoor de vloer minimaal gaat werken (krimpen en uitzetten bij veranderingen in luchtvochtigheid).

Een andere mogelijkheid is om de vloer zwevend te leggen met spanveren. Door de vloer zwevend te leggen is het bijvoorbeeld mogelijk om de vloer mee te verhuizen. De vloer wordt opgespannen aan muurzijde om te zorgen dat de vloerdelen goed in elkaar blijven steken.

Multiplanken / duoplanken

Multiplanken zijn een zeer goed alternatief voor een massief eiken vloer. Multiplanken zijn bestaan uit samengestelde vloerdelen. De toplaag wordt gelijmd op een onderlaag waardoor het geheel minder gevoelig zijn voor wisselingen in de luchtvochtigheid. Dat heeft als voordeel dat we deze vloer prima zwevend kunnen leggen in bredere ruimtes (tot ongeveer 12 meter breed).

Het voordeel van het zwevend leggen is dat u de mogelijkheid heeft om de vloer in een later stadium mee kunt verhuizen naar een andere ruimte. Tevens kunt u multiplanken gebruiken in ruimtes met vloerverwarming en vloerkoeling. Indien gewenst kan de vloer uiteraard ook verlijmd gelegd worden.

Lamelparket / lamelplanken

Lamelparket is vergelijkbaar met het idee van multiplanken alleen dan bestaande uit 3 verschillende lagen (zie afbeelding). Door eenvoudige samenstelling van de materialen is lamelparket vaak een goed alternatief voor de multiplanken maar dan voor een scherpere prijs per m/2.

Lamelparket vloeren kunnen verlijmd of zwevend gelegd worden.

Heeft u vragen over het kiezen van de juiste vloer? Wij staan u graag telefonisch of in onze showrooms te woord.

© 2021. DOV vloeren