9 uit 62 beoordelingen
4.5/5

Wat kost een houten vloer?

wat kost een houten vloer

Bij Den Otter vloeren (DOV vloeren) heeft u enorm veel keuze met betrekking tot een houten of eiken vloer. Zo kunt u kiezen voor een massief eiken vloer, laminaatvloer, lamelparket of een multiplank vloer. Dan is iedere soort vloer ook nog eens in talloze kleuren, vormen en maten te verkrijgen. Uw gewenste vloer van hout is dus altijd te vinden bij DOV vloeren!

Kosten van een houten of eiken vloer

De kosten van een houten vloer hangen af van de soort vloer, de kleur en natuurlijk de afmeting. De populariteit van vloeren van hout is de laatste jaren enorm gestegen en dat heeft te maken met de talloze mogelijkheden en veelzijdigheid dat een houten vloer te bieden heeft. De warme uitstraling in combinatie met de natuurlijke isolatie zorgen voor een enorme aantrekkingskracht. Tel daarbij op dat een houten vloer in ieder interieur past en altijd bijdragen aan een gezellig karakter van je huiskamer. Hieronder hebben we een handige tabel voor u opgesteld waarin u kunt zien wat de gemiddelde kosten per vierkante meter zijn per soort vloer.

Hoeveel kost een houten vloer?

Type vloerPrijs per vierkante meter
LaminaatTussen €11,50 en €22,95 per m2
Massief eikenTussen €39,95 en €55,00 per m2
Lamelparket vloerTussen €24,95 en €39,95 per m2
Multiplank vloerTussen €39,95 en €55,00 per m2

Wat zijn de kosten inclusief leggen?

Het leggen van een houten vloer moet erg precies uitgevoerd worden. Dit kan je zelf, maar het laten leggen door specialisten brengt minder zorgen en risico met zich mee. Daarnaast hoeft het laten leggen van de vloer nog niet eens zo heel duur te zijn.

De kosten voor het leggen van een houten vloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meter (m2). Ook de manier van leggen is hier bepalend. Zo is zwevend leggen vele malen goedkoper dan een vloer verlijmd laten leggen. Zwevend leggen is mogelijk wanneer er geen vloerverwarming onder de vloer wordt geplaatst. Wanneer er wel vloerverwarming wordt geplaatst is gelijmd leggen nodig.

De kosten voor zwevend leggen zijn €17,50 per m2 (exclusief btw).

De kosten voor het verlijmd leggen van de houten vloer zijn €22,50 per m2 (exclusief btw).

Offerte aanvragen bij DOV vloeren

De legservice van DOV vloeren is een zorg die we voor u weghalen. Met onze legservice zal er vooraf goed ingemeten worden hoe veel m2 vloer er nodig is en weet u zeker dat de houten vloer perfect gelegd wordt. Onze vloerenleggers leggen de vloer bij u neer en geven u een advies hoe u de houten vloerdelen het beste kunt onderhouden. Bent u geïnteresseerd in een vloer van DOV vloeren en wilt u gebruik maken van onze legservice? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en we zullen u zo spoedig mogelijk van dienst zijn.

Navigeer in het artikel

Meer inspiratie en informatie